Applemore Recreation Centre

Project Details

CLIENT: New Forest District Council
LOCATION: Applemore
START DATE:  07/2014
COMPLETION DATE: 10/2014
VALUE:  £630,000

Refurbishment of the main and learner swimming pools whilst carrying out internal alteration and refurbishment to facilities with centre remaining open throughout.  Swimming pool of non-standard construction with ‘hanging’ tank suspended on first floor and plant room below.

  • Relocation of existing 2nd floor weights room to ground floor including fit out and redecoration
  • Relocation of existing ground floor ‘spin’ room to 2nd floor including fit out and redecoration
  • Alteration & redecoration of two studio areas
  • Alteration & redecoration to stairs/corridor areas including new doorways
  • External refurbishment to building including roof repairs and cladding
  • Re-glazing of building
  • Complete refurbishment of both pools including re-screeding, waterproofing and re-tiling
  • Formation of new spectator area & redecoration of pool hall
  • Alteration & refurbishment to wet changing areas
  • Repairs, re-rendering & insulated cladding to under side of tank (in plant room)

Works included mechanical & electrical alterations throughout building whilst in use by the public.