Bicester Sub-Station – New Switch Room & External Works

Project Details

CLIENT: SSE
LOCATION: Bicester
START DATE:  
COMPLETION DATE:
VALUE:  £464,500

This area of Bicester is in a medium/high flood zone and SSE needed their design partners Glanville to create a non-standard design for the switch room – their solution was to construct it on a steel frame with steel & brick built ‘stilts’ to elevate it above the flood plain.
Site Clearance and formation of temporary access

Construction of one-storey brick built ‘stilted’ switch house for the 33Kv > 11 Kv network

Works included a suspended steel frame sat on reinforced concrete foundations 1.5 metres below ground level with cable ducts and tiled roof

Fit out and decoration of interior including fire rating

External landscape works including drainage, laying shingle, Grasscrete access road and general landscaping